Studiile au confirmat faptul că poluarea dăunează inteligenței

Impactul unui nivel ridicat al toxicității aerului echivalează cu pierderea unui an de studii, arată voile cercetări efectuate în China, dar care sunt relevante pentru întreaga lume. Circa 95% din populația globului respiră aer nesigur. Studiile arată că nivelurile ridicate de poluare duc la scăderi semnificative ale scorurilor obținute la teste, echivalent cu pierderea unui an de studii.

„Aerul poluat poate determina tscăderea nivelului de educatie cu un an, ceea ce este uriaș, explică Xi Chen de la Yale School of Health Public din SUA, membru al echipei de cercetare. Efectul este și mai intens în cazul persoanelor în varsta, in special cele de peste 64 de ani”.

Studiile anterioare au confirmat faptul că poluarea dăunează performanțelor școlare, dar noile studii sunt primele care analizează efectul asupra persoanelor din toate grupele de vârstă.

Daunele sunt mai mari în cazul bătrânilor, ceea ce este grav, întrucât cele mai importante decizii financiare le luăm la atunci când suntem la o vârstă înaintată, spune și Rebecca Daniels, de la Medact.

Poluarea aerului provoacă anual șapte milioane de decese, dar impactul asupra abilităților mentale era mult mai puțin cunoscut.

Noua lucrare, publicata in revista Proceedings of the National Academy of Sciences , a analizat rezultatele testelor a 20.000 de persoane intre 2010 si 2014. Potrivit OMS, 20 dintre cele mai poluate orașe ale lumii sunt în țările în curs de dezvoltare. China, care are asemenea câteva orașe, s-a angajat într-un război împotriva poluării în ultimii cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.