Tânăr de 20 de ani mort: a mâncat spaghete preparate cu cinci zile înainte

atenție ce mâncăm

Un student din Belgia identificat drept „AJ” s-a îmbolnăvit după ce a mâncat spaghete cu sos de tomate preparate cu cinci zile înainte.

Autorii raportului au declarat că spaghetele au fost păstrate la temperatura camerei înainte ca tânărul de 20 de ani să folosească cuptorul cu microunde pentru a le încălzi.

„Imediat după masă, a plecat de acasă pentru sport, apoi a revenit 30 de minute mai târziu, din cauza durerii de cap, durerii abdominale și greața. La sosirea sa, el a vomitat abundent timp de mai multe ore, iar la miezul nopții, a avut două episoade de diaree apoasă”, spune raportul. „Nu a luat nici un medicament și a băut doar apă. După miezul nopții a adormit. În dimineața următoare, la ora 11:00, părinții lui erau îngrijorați pentru că nu apăruse la micul dejun. Când s-au dus în camera lui, l-au găsit mort.“

O examinare post-mortem a determinat că el a murit la ora 4 dimineața și că un  B-cereus, un binecunoscut microorganism întâlnit de obicei la intoxicația cu alimente, a fost găsit și în eșantioanele de pastă rămasă.

Într-un videoclip YouTube, văzut de peste 1,8 milioane de ori, dr. Bernard, a explicat că pasta alterată a închis ficatul lui AJ.

„De obicei, intoxicațiile alimentare cauzează numai o inflamație a stomacului, greață, vărsături și diaree, de obicei, nu provoacă insuficiență hepatică acută, și chiar mai rău, nu putem afla ușor care sunt bacteriile ce cauzează problema, deoarece ar dura zile – zile AJ nu a mai avut, deoarece ficatul său s-a blocat rapid”, a spus Bernard.

Bernard a declarat că este important de remarcat faptul că moartea lui AJ nu este un caz „tipic“ de intoxicație alimentară, deși alte decese au mai fost înregistrate înainte, asa că este important lumea să fie atentă cu mâncarea ținută nerefrigerată, sau ceva care are un miros ciudat. Autorii raportului au ajuns la o concluzie similară.

Toxina este pre-formată în produsele alimentare nerefrigerate și nu este inactivată prin tratament termic, reîncălzire, refierbere, este important să se prevină creșterea B-cereus și producția de cereulide pe timpul depozitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.