Trump a semnat ordinul executiv privind platformele sociale – Mark Zuckerberg reacționează

Trump a semnat ordinul executiv de cenzură pe platformele sociale

Donald Trump a dorit foarte tare ca pe Facebook și Twitter să fie reguli stricte de protecție și de control al postărilor.

Motivul lui ar fi limitarea răspândirii știrilor false și, mai ales, influențarea electoratului.

Mișcarea a venit atunci când președintele Statelor Unite și-a intensificat atacurile asupra giganților rețelelor de socializare…

…după ce Twitter l-a ”verificat” pentru prima dată cu privire la o afirmație falsă potrivit căreia votarea prin corespondență poștală duce la o fraudă largă.

Cu toate acestea, criticii au spus că a fost cel mai recent efort al președintelui de a stârni controverse și de a crea distragere… diversiune…

…întrucât țara a trecut de tragicul prag de 101.000 de morți din cauza Covid-19.

Administrația Trump s-a confruntat cu acuzații răspândite că ar fi gestionat greșit criza.

„În prezent, gigantii de social media precum Twitter au primit un scut de fezabilitate fără precedent bazat pe teoria că sunt o platformă neutră, ceea ce nu sunt”…

… a declarat joi, președintele Statelor Unite, în cadrul Biroului Oval. „Ne-am săturat de asta. Este nedrept și a fost foarte nedrept.”

În conformitate cu secțiunea 230 din Legea privind decidența comunicațiilor, companiile tehnologice beneficiază în prezent de o imunitate largă față de procesele civile rezultate din ceea ce utilizatorii postează, deoarece sunt tratate ca „platforme” și nu ca „editori”.

Ordinul executiv al lui Trump este conceput pentru autoritățile de reglementare a presiunii, inclusiv Comisia Federală pentru Comunicații și Comisia Federală pentru Comerț, pentru a dezvolta noi reguli care să reducă imunitatea.

Mișcarea lui Donald Trump împotriva verificării informațiilor pe Twitter ar putea eșua.

În timp ce se pregătea să semneze ordinul, președintele a adăugat: „Au avut puterea necontrolată de a cenzura, limita, modifica, modela, ascunde, modifica practic orice formă de comunicare între cetățenii privați sau cu o audiență publică mare.”

„Nu există precedent în istoria americană pentru un număr atât de mic de companii care controlează o sferă atât de mare de interacțiune umană.”

Twitter a răspuns numind ordinului executiv o „abordare reacționară și politizată a unei legi de referință”.

”Secțiunea 230 protejează inovația americană și libertatea de exprimare și este susținută de valori democratice”, a spus compania într-un tweet.

„Încercările de erodare unilaterală amenință viitorul vorbirii online și libertățile Internetului.”

Această mișcare a fost salutată de observatorii care susțin că Facebook și Twitter ar trebui să fie responsabili pentru conținutul lor și sub rezerva acelorași legi ca New York Times și alte magazine tradiționale de vânzare cu amănuntul.

Dar mulți din sectoarele de afaceri și tehnologie susțin că ordinul ar putea limita libera exprimare pe internet și că aceasta este în conflict cu legislația existentă – pe care numai Congresul, nu președintele – o poate modifica.

Matt Schruers, președintele Asociației Industriei Calculatoarelor și Comunicațiilor, a declarat pentru Associated Press:

„Ironia este că, dacă aceste protecții ar dispărea, serviciile de social media ar fi mult mai agresive în moderarea conținutului și închiderea conținutului sau a unui cont.

Sfera noastră vibrantă de discuții publice nu se va transforma în altceva decât mușcături sonore pre-aprobate. „

Gary Shapiro, președinte și director executiv al Asociației Tehnologiei Consumatorului, a declarat:

„Suntem împotriva ordinului executiv neconstituțional și imprudent de astăzi. Protecția vocală gratuită în secțiunea 230 din Legea privind decidența comunicațiilor este fundamentul legal al dinamicei noastre economii online din Statele Unite și a conducerii digitale globale a națiunii noastre.”

„Companiile americane de internet conduc lumea și este uimitor că liderii noștri politici încearcă să-i cenzureze în scopuri politice.

Aceiași politicieni fac publicitate largă asupra lor și doar câteva minute online vor dezvălui că aceste platforme conțin o multitudine de opinii politice.”

„Secțiunea 230 protejează aceste companii și orice site-uri de pornire care găzduiesc discuții ale altor persoane – de la forumuri comunitare la site-uri de socializare la secțiunea de comentarii ale Fox news”

Camera de Comerț a Statelor Unite a spus într-o declarație: „Considerăm că libertatea de exprimare și dreptul de a angaja în comerț sunt fundamentale pentru sistemul american de întreprinderi libere.”

„Indiferent de circumstanțele care au dus la acest lucru, nu așa se face politica publică în Statele Unite. Un ordin executiv nu poate fi folosit corect pentru a modifica legea federală”

Mulți sceptici consideră acțiunea lui Trump motivată politic înainte de alegerile din noiembrie.

El și alți conservatori au acuzat de mult timp companiile de social media de prejudecăți liberale sau pro-chineze, deși săptămâna aceasta Twitter i-a permis președintelui să tweeteze teorii conspirative fără temei, acuzând o televiziune de …crimă.

Senatorul republican din Texas, Ted Cruz, a declarat că „marea tehnologie” nu mai poate fi deselectată.

„De prea mult timp, platformele de social media precum Twitter s-au ascuns în spatele algoritmilor lor opaci și a imunității secțiunii 230 pentru a viza discursul cu care nu sunt de acord și pentru a-și avansa agendele politice”, a adăugat el.

„Acest lucru nu doar că înăbușe libera exprimare a americanilor; modelează ceea ce americanii văd, aud și în cele din urmă se gândesc la…

…problemele principale cu care se confruntă țara noastră, inclusiv modul în care aceste probleme ar trebui abordate și cine ar trebui să fie aleși pentru a le trata.”

Brad Parscale, șeful campaniei Trump 2020, a declarat joi: „Social media le-a fost permis să funcționeze fără control ani de zile, bucurându-se de protecția legii federale.”

„Acești giganți din Silicon Valley s-au stabilit ca arbitri ai adevărului, cenzurarea sau etichetarea locurilor cu care nu sunt de acord, dar au arătat că nu pot fi de încredere să fie cinstiți și corecți.”

Senatorul democrat din Oregon, Ron Wyden, a avertizat:

„Ordinul lui Donald Trump este clar ilegal. După ce a condus țara noastră într-un dezastru economic și de sănătate, Trump încearcă…

…cu disperare să fure de la sine puterea instanțelor și a Congresului de a rescrie decenii de lege consolidată în jurul secțiunii 230. Toate din cauza capacității de a răspândi minciuni nefiltrat.”


Marți, Twitter a adăugat o etichetă de verificare a faptelor la tweet-ul lui Trump cu privire la votarea prin e-mail, împreună cu un link care…

…direcționează utilizatorii către informații care reduc dimensiunile afirmațiilor false ale președintelui cu privire la frauda prin e-mail.

Într-un interviu acordat la Fox News, Zuckerberg s-a diferențiat de abordarea lui Twitter, spunând: „cred cu tărie că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului la tot ceea ce spun oamenii online și nici măcar alte companii private.”

Reacția lui Zuckerberg față de situație vine după ce președintele Trump a amenințat cu „reglementarea strânsă” sau chiar cu închiderea companiilor de socializare.

„Republicanii cred că platformele de socializare vor reduce la tăcere complet vocile conservatorilor.

Le vom reglementa sau închide ferm, înainte de a putea permite vreodată să se întâmple acest lucru. Am văzut ce au încercat să facă și nu au reușit, în 2016″ – Trump a scris miercuri dimineață pe Twitter.

Un oficial al administrației superioare a declarat pentru CBS News: Casa Albă pregătește un ordin executiv pentru a reduce protecțiile legale care…

…protejează companiile de social media împotriva răspunderii pentru conținut, cum ar fi comentariile, postările și videoclipurile care sunt postate pe site-urile lor.

În interviul Fox News, care a fost difuzat joi, Zuckerberg a spus că ”ar fi trebuit să înțeleagă aceste reglementări propuse…

…dar, în general, cred că un guvern a ales să cenzureze o platformă pentru că sunt îngrijorați de cenzură, ceea ce nu mi se pare exact reflectarea corectă acolo.”

De asemenea, Trump a răspuns la verificarea impusă de Twitter de pe platforma la postarea lui, redactând că Twitter „intervine acum în alegerile prezidențiale din 2020”.

„Twitter înăbușește complet SPEECH GRATUIT, iar eu, în calitate de președinte, nu voi lăsa să se întâmple asta!”

Twitter a declarat că eticheta de verificare a faptelor a fost adăugată la două dintre tweet-urile președintelui care…

…conțin informații potențial înșelătoare despre procesul de vot și au fost etichetate pentru a oferi un context suplimentar în jurul votului prin poștă”.

Eticheta este în conformitate cu o nouă abordare pe care compania a anunțat-o luna aceasta pentru a începe să eticheteze tweet-uri cu informații contestate sau înșelătoare.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a fost vehement în apărarea Twitter verificând tweet-ul. „Vom continua să raportăm informații incorecte sau contestate despre alegerile globale. Și vom admite și vom răspunde pentru toate greșelile pe care le facem”, a scris el miercuri.

„Acest lucru nu ne face un arbitru al adevărului”, a continuat Dorsey într-un alt tweet.

„Intenția noastră este să conectăm punctele declarațiilor în conflict și să arătăm informații contradictorii, astfel încât oamenii să poată judeca pentru ei înșiși.

Mai multă transparență din partea noastră este esențială, astfel încât oamenii să poată vedea clar ce este în spatele acțiunilor noastre”.

Dorsey a spus că este „în cele din urmă responsabil” pentru acțiunile companiei și, într-un răspuns aparent la criticile și abuzurile online care s-au acumulat în contul angajaților Twitter, a adăugat: „Vă rog, lăsați-ne angajații în pace”.

„Conform politicii noastre de integritate civică (https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/election-integrity-policy…), tweet-urile de ieri ar putea induce în eroare oamenii…

…să creadă că nu trebuie să vă înregistrați pentru a exprima un vot (doar alegătorii înregistrați obțin votul). Actualizăm linkul de pe tweet-ul @ realDonaldTrump pentru a fi mai clar „, a scris Dorsey.

După ce Fox News a difuzat clipurile lui Zuckerberg care au afectat acțiunile Twitter, tag-ul #DeleteFacebook a început să se răspândească pe Twitter joi dimineață.

Deoarece președintele Trump continuă să își intensifice atacurile asupra giganților tehnologici și împinge reclamații pe termen lung cu privire la politicile de social media…

…detaliile răspunsului său planificat rămân neclare.

Un ordin executiv, care a fost raportat pentru prima dată de Wall Street Journal, ar avea cu siguranță dificultăți legale.

Domnul Trump a menționat acțiunea într-un tweet joi dimineață, scriind că „va fi o zi minunată pentru social media!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.