Trump ”s-a luat în bețe” cu o jurnalistă chineză

Trump ”s-a luat în bețe” cu o jurnalistă chineză – care a lucrat pentru un jurnal conectat la regimul comunist chinez – după ce ea l-a întrebat dacă el „colaborează” cu Beijing-ul.

Președintele s-a adresat direct unei reporter, în timpul unei ședințe despre coronavirus la Casa Albă, după ce jurnalista a început să enumere materialele medicale pe care China le-a trimis în ajutorul Statelor Unite, în lupta împotriva Covid-19. Scrie The Sun.

În timpul ședinței de ieri, Trump a spus: „Doar săptămâna trecută, au fost multe zboruri din China pline de material medical.

Companii precum Huawei și Alibaba au donat 1,5 milioane de măști N95  Statelor Unite, precum și foarte multe mănuși medicale și mai multe materiale medicale.” Iar jurnalista, întrerupându-l, l-a întrebat pe Trump: „Colaborezi cu China?”

În mod iritat, Trump a răspuns: „Pare mai mult o afirmație decât o întrebare. Tu pentru cine lucrezi, China? Lucrezi în China? Sau ești cu vreun ziar? Cu cine ești?”

Jurnalista a răspuns că lucrează pentru Phoenix TV, despre care a susținut că este o „companie privată”.

Dar de la această dispută a apărut informația că Phoenix TV este o companie chineză de media din Hong Kong, cu legături puternice cu Partidul Comunist de guvernare.

Într-un raport, instituția Hoover a spus că „aproape oficial este că televiziunea Phoenix a fost legată de Ministerul Securității Statului al Republicii Populare Chineze și are o prezență substanțială pe toate platformele majore de socializare din Statele Unite” .

Un raport din 2017 al think tank-ului pro-democrație, Freedom House, spune: „Acoperirea Phoenix TV este în general favorabilă PCC” [Partidul Comunist Chinez].

„În plus, în ultimii doi ani, a fost folosit ca punct pentru a difuza confesiuni televizate de diverși critici PCC deținuți, în special cei cinci dealeri din Hong Kong răpiți de forțele de securitate chineze la sfârșitul anului 2015.”

Acum, republicanii, inclusiv Ted Cruz, au criticat Asociația Corespondenților de la Casa Albă (WHCA), o afiliere independentă care controlează jurnaliștii care au acces la ședințe, pentru că a oferit spațiu pentru reporterul Phoenix TV.

Cruz a tweetat: „Phoenix TV a purtat ani de zile un război informațional în Statele Unite. Sunt aparent un trust privat, dar în realitate sunt de stat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.