Turcia invadează nordul Siriei – pretextul: milițiile kurde… adevăratul motiv, BANII

Turcia a declarat război milițiilor kurde din nordul Siriei și este gata să invadeze regiunea, folosind mii de soldați și vehicule militare. Comunitatea internațională este îngrijorată.

Turcia a declarat război milițiilor kurde din nordul Siriei și este gata să invadeze regiunea, folosind mii de soldați, vehicule terestre și avioane.

O operațiune iminentă, a recunoscut Erdogan, plecând pentru o vizită de două zile în Serbia. Dar înainte de a acționa, președintele turc a fost obligat să comunice cu Washingtonul, iar aici a găsit răspunsurile pe care le-a căutat.

Același lucru pe care Trump l-a pus pe Twitter: „Mi-am păstrat distanța față de această bătălie aproape 3 ani, dar este timpul să ieșim din aceste războaie ridicole nesfârșite, multe dintre ele fiind tribale și să le aducem acasă soldații noștri”.

Astfel, unitățile de protecție a persoanelor kurde (Ypg) își pierd principalul și cel mai puternic protector în puțin mai puțin de 24 de ore. Statele Unite se retrag dintr-o zonă care se „transformă într-o zonă de război”, însă Forțele Democrate Siriene (SDF) „vor apăra Siria de Nord-Est, cu orice preț”, a spus purtătorul de cuvânt al SDF. Mustafa Bali.

Însă Pentagonul frânează – La rândul său, Pentagonul a anunțat într-o declarație că nu susține intervenția militară a Turciei în nordul Siriei, avertizând Ankara cu privire la „consecințele destabilizatoare” ale unei posibile acțiuni militare în țară.

Turcia posedă a doua armată ca mărime din NATO, invazia Siriei este fără doar și poate un atac împotriva unui stat suveran deja greu încercat în ultimul deceniu, probabil nu se vrea altceva decât determina zona la un nou val de migrație spre Europa, Turcia a obținut bani foarte mulți de la UE pe problema migrației…

Deci, nu le pasă de decât de bani… iar marile puteri le-au dat deja acordul, ceea ce apare în presă este …de ochii lumii…!

În ultima vreme Erdogan se comportă ca un dictator, un nostalgic al imperiului otoman, imperiu demn de șters din istoria umanității pentru crimele sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.