Ultima oră! Persoanele cu venituri, altele decât din salarii, își păstrează calitatea de asigurat în sănătate

Decizie extrem de importantă pentru români! Guvernul a adoptat în urmă cu câteva zile o ordonanță de urgență prin care s-a decis ce se întâmplă cu asigurările de sănătate pentru numeroși români!

Practic, în urma acestei decizii, toate persoanele cu venituri, altele decât din salarii, își păstrează calitatea de asigurat în sănătate până la 15 martie 2019.

Persoanele care obțin venituri din pensii, din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activitățile agricole şi din drepturi de proprietate intelectuală își vor păstra calitatea de asigurat şi dreptul la pachetul de bază în sistemul de sănătate până la data de 15 martie 2019.

Concret, pentru aceste persoane, contribuția se reține prin stopaj la sursă, iar de la începutul anului viitor, până la noul termen de depunere al declarațiilor fiscale, 15 martie 2019, persoanele mai sus menționate nu mai pot face, în acest interval, dovada calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, potrivit celor de la legestart.ro.

Practic, între cele două termene, persoanele care realizează venituri asupra cărora datorează sau optează să plătească contribuția de asigurări sociale de sănătate, precum și pentru persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din activități independente în baza contractelor de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabili nu ar fi putu beneficia de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.