Un arhitect din Bruxelles a hotărât să facă agricultură la înălțime

Bruxelles-ul este mai degrabă cunoscut drept capitala Europei, locul prin excelență al birocrației, unde vremea este adesea mohorâtă. Un arhitect și-a propus să lupte cu această climă și tonele de beton din oraș construind o fermă complet bio pe acoperișul unei piețe. Vecinii sunt încântați și s-au abonat deja la bunătățile care cresc la înălțime.

Inventatorul grădinii minune a combinat mai multe tehnici din agricultură, pentru a crea un ecosistem la care nimeni nu s-ar fi așteptat că poate exista într-un mediu atât de poluat ca Bruxellesul. El a pus la cale un sistem agricol acuaponic.

Secretul reușitei lui Steven Beckers constă în faptul că ferma se află pe acoperișul unei piețe de carne, care utilizează multe frigidere de mare capacitate. Căldura pe care o emană acestea este captată de fermă și, alături de panouri solare, asigură energia necesară exploatației.

Ferma are în total 4000 de metri pătrați, împărțiți între pești și plante. Fondatorul său își propune să producă anual 35 de tone de biban, 18 tone de roșii și 2700 de ghivece cu ierburi aromatice pe săptămână.