Un video care-ți va tăia respirația: îngerii marini

Un biolog marin din Rusia a capturat fotografii frumoase cu clione limacina, cunoscută și sub numele de „Îngerii mării”.

Alexander Semenov este șeful echipei de scufundări la stația biologică marină a Universității de Stat din Moscova. Potrivit Sunnyskyz

Scopul meu personal este să studiez viața subacvatică prin lentilele aparatului foto și să crească interesul oamenilor pentru biologia marină”, a spus el.

„O fac împărtășind toate rezultatele mele prin intermediul social media dar și în viața reală, prin conferințe publice, filme, expoziții și diverse evenimente media.”

Una dintre creaturile sale preferate de mare este Sea Angel.

„Îngerii marini sunt creaturi frumoase și misterioase”, spune Semenov. „Aceste moluște pteropode de apă rece sunt printre cele mai studiate obiecte din neurobiologie, dar în același timp se știe puțin despre ciclul lor de viață.

La un moment dat, apar brusc sub un capac de gheață care acoperă marea și în câteva săptămâni acolo sunt atât de multe încât într-un metru cub de coloană de apă pot exista până la 500 de îngeri marini! Cu dimensiunile lor de 3-5 cm este o priveliște destul de spectaculoasă”.

Dar odată ce apa devine prea caldă, ele dispar.

 „Nimeni nu știe unde merg, dar iarna următoare, în februarie, apar din nou sub gheață”, a spus Semenov. „Se știe doar că pot supraviețui fără mâncare mai mult de șase luni, reducându-și în mod semnificativ dimensiunea în timpul foamei. Până acum, nimeni nu și-a dat silința să urmărească viața acestui înger micuț în mările arctice pe tot parcursul anului pentru a afla unde merg.“

Urmăriți videoclipul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.