Vom spune ADIO frigiderelor și produselor congelate

Noi tehnologii pentru a face alimentele mai accesibile

Tehnologiile alimentare, precum conservarea și congelarea, ne-au permis să construim o lume înfloritoare, dar, pare că vom păși într-o nouă eră, fără frigidere.

Odată cu fenomenul populației în continuă creștere, resursele în scădere și presiunile de mediu, comunitatea globală are nevoie de noi modalități de a produce alimente de calitate la prețuri accesibile și fiabile.

Inovația fundamentală în tehnologiile de procesare a alimentelor este cheia transformării sistemului alimentar.

Lanțul de aprovizionare prin congelare este scump și are o acoperire globală limitată. Sunt foarte numeroase părți ale lumii în care alimentele lipsesc, în vreme ce în alte părți se aruncă milioane de tone de alimente.

După 40 de ani de cercetare a fluidelor supercritice, au fost dezvoltate tehnologii  cu aplicații într-o multitudine de categorii de produse alimentare.

Începând cu cartofii prăjiți, produse alimentare pe bază de fructe, legume, lactate, carne, metoda nouă prinde tot mai mult teren și, în curând, vom elimina frigiderele din viața noastră.

Înlocuirea alimentelor congelate în mod tradițional cu acest nou tip de ambalare, deblochează oportunități pentru distribuitori, extinde accesul la piața globală și reduce costurile infrastructurii și utilităților lanțului de aprovizionare.

Farther Farms le pune într-un ambalaj special umplut cu CO2 supercritic, prevenind deteriorarea oxidării și sufocând bacteriile.

Vom putea conserva îndelung orice aliment în acest ambalaj special iar impactul asupra economiei mondiale va fi uriaș. În plus, ajută la eliminarea spinoasei probleme a foametei dar și a risipei. Să nu mai socotim și enormul impact asupra mediului.

Un startup de tehnologie alimentară din nordul statului New York a dezvoltat această tehnologie pentru depozitarea alimentelor fără refrigerare, luni de zile, fără utilizarea conservanților artificiali.

Tehnologia patentată de pasteurizare CO2 a Farther Farms este o soluție simplă care poate prelungi durata de valabilitate a alimentelor ambalate la temperatura camerei peste 90 de zile.

Prima lor demonstrație, cartofii prăjiți, care ar necesita să fie în mod normal congelate pentru a supraviețui transportării de la fabrici la supermarketuri, apoi, în casele noastre sau în localuri.

Și totuși, nu vă grăbiți să aruncați frigiderul… pentru delicioasa înghețată sau pentru o bere rece, încă vă mai poate fi util!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.