Zboruri din București spre Roma, Milano și retur în data de 26 mai. Care sunt condițiile de călătorie

Compania Tarom introduce zboruri din Bucureşti spre Roma, Milano şi retur, în data de 26 mai 2020, dar acestea vor operate în condiţii speciale instituite de stare de alertă prin HG 394/18 mai 2020,

Tarom introduce zboruri din București spre Roma, Milano și retur în data de 26 mai. Care sunt condițiile de călătorie

Compania Tarom introduce zboruri din Bucureşti spre Roma, Milano şi retur, în data de 26 mai 2020, dar acestea vor operate în condiţii speciale instituite de stare de alertă prin HG 394/18 mai 2020, a anunţat, sâmbătă, operatorul aerian pe pagina sa de Facebook. Potrivit Știrile TVR.

Dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea, iar dinspre Italia spre România cetăţenii italieni, lucrătorii sezonieri cu contract de muncă sau cei din sectorul transporturilor, precizează TAROM.

„La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti – Roma – Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti – Milano – Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse”, arată compania.

Zborurile sunt operate în condiţii speciale, sub incidenţa HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente pasagerii care vor fi acceptaţi la bordul aeronavelor trebuie să se încadrează în următoarele categorii:

…dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.,

…iar dinspre România spre Italia trebuie să fie cetăţeni italieni sau lucrători sezonieri cu contract de muncă, conform art. 4, alin. I sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuţi în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lines”),

…în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătăţii şi a asigurării disponibilităţii mărfurilor și serviciilor esenţiale – C (2020 1897/23.03.2020).

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicaţia mobilă şi de la orice agenţie Tarom.

Potrivit sursei citate, check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport.

Tarom recomandă ca înainte de efectuarea zborului călătorii să respecte condiţiile de călătorie speciale, care pot fi consultate pe site-ul TAROM

Pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia a fost publicată știrea astfel:

Ca urmare a anunțului autorităților române privind prelungirea suspendării zborurilor dintre România și Italia cu încă 14 zile, începând cu data de 15 mai 2020, Ambasada României în Republica Italiană a solicitat organizarea de curse charter pentru a da curs solicitărilor de asistență ale cetățenilor români din Italia, aflați în situații speciale.

Precizăm că, în urma demersurilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne au planificat următoarele curse charter, operate de compania Tarom:

➡️ Marți, 26 mai, București-Roma-București
➡️ Marți, 26 mai, București-Milano-București

✈️ Aducem la cunoștința tuturor celor aflați în situații deosebite și care doresc să ajungă în România, că au posibilitatea de a-și rezerva zborurile și achiziționa biletele de avion pentru zborurile din 26 mai pe pagina de internet a companiei (www.tarom.ro), prin intermediul Agenției Tarom Roma

(prin e-mail la adresele [email protected] sau [email protected], respectiv prin telefon la numărul +39 06.853.05.045) precum și prin Call Center-ul TAROM, la următoarele numere de telefon: +40 21.303.44.00, +40 21.204.64.64, +40 21.303.44.44.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.