Zeci de noi legi au intrat în vigoare în Statele Unite, de la 1 ianuarie 2021

Zeci de noi legi au intrat în vigoare în Statele Unite, de la 1 ianuarie 2021

În multe state, noua legislație s-a concentrat asupra reformei forțelor de ordine după luni de proteste la nivel național împotriva brutalității poliției pe tot parcursul anului 2020. Potrivit FoxNews

Sănătatea publică și securitatea financiară au fost o preocupare majoră în timpul pandemiei coronavirus. Pe măsură ce anul progresează, sunt planificate acțiuni legislative suplimentare pe ambele fronturi.

Afaceri
California va cere companiilor de stat să aibă cel puțin un membru al consiliului de la o minoritate rasială sau sexuală.

Companiile care angajează 100 sau mai mulți angajați trebuie să dezvăluie statului diversitatea statisticilor.

Georgia va cere ca producțiile de divertisment care necesită auditarea creditului fiscal de stat să fie controlate. Controversatul program de credit fiscal a costat statului venituri fiscale de aproape 900 de milioane de dolari în 2019.

Criminalitate
New Hampshire și-a extins definiția agresiunii sexuale pentru a include orice contact sexual între angajații școlii și elevii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani.

Locuințe
Colorado va împiedica proprietarii să refuze afișarea, închirierea sau subînchirierea de unități de locuit pe baza sursei de venit a unei persoane.

Marijuana
Statele din Arizona, Montana, New Jersey și Dakota de Sud au legalizat marijuana pentru uz recreativ începând cu 2021.

Sănătate
California va cere companiilor să dezvăluie potențialele cazuri de COVID-19 la locul de muncă oficialilor din domeniul sănătății publice în termen de 48 de ore de la cunoștința lor și să anunțe angajații în termen de o zi lucrătoare.

New York va cere tuturor angajatorilor să ofere concediu medical plătit, în timp ce  Connecticut a extins programul de concedii familiale plătite.

Statul Washington va limita cheltuielile pentru achiziționarea insulinei la 100 de dolari până la sfârșitul anului 2022.

În timp ce Connecticut a adoptat o lege prin care farmaciștii trebuie să furnizeze o sursă de urgență de 30 de zile pentru nevoile medicale legate de diabet, cu durată mai mică de o săptămână la livrare.

Oklahoma a aprobat extinderea beneficiilor Medicaid pentru rezidenții cu venituri mici.

Georgia a adoptat o lege pentru a limita facturile medicale surpriză pentru pacienți, cerând asigurătorilor să limiteze taxele pentru vizitele în afara rețelei de furnizori a unui rezident.

Salariu minim
În 20 de state se așteaptă să crească salariul minim de la 1 ianuarie, în timp ce alte state sunt așteptate să implementeze creșteri în cursul anului.

Progresiștii i-au cerut președintelui ales Joe Biden să crească salariul minim federal atunci când va intra la Casa Albă.

Salariul minim federal a rămas la 7,25 dolari pe oră din 2009.

Reforma poliției
Mai multe state, inclusiv California, Delaware, Iowa, New York, Oregon și Utah, au adoptat legi care interzic poliției să folosească aparate cu șocuri.

Utilizarea dispozitivelor a reapărut ca o problemă națională după moartea lui George Floyd în custodia poliției din Minneapolis la sfârșitul lunii mai.

Georgia a identificat o nouă infracțiune numită „intimidare motivată de părtinire” pentru incidentele care implică pagube lucrătorilor din prima linie, precum poliția și personalul de intervenție în caz de urgență.

Legii s-au opus activiștilor pentru drepturile civile, care au susținut că există deja suficiente protecții.

Impozite
Oklahoma va legaliza proprietatea deținută de biserică  doar cu condiția ca instituția să ofere educație copiilor de la grădiniță până la liceu – fără taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.