O speranță uriașă pentru bolnavii de diabet – 3M Diet

Diabeticii de tip 2 își injectează insulină, un hormon care reglează circulația zahărului în ficat, mușchi și celule grase, de până la patru ori pe zi, dar injecțiile de insulină sunt legate apoi de creșterea în greutate și de pierderea controlul nivelului glicemiei.

Acest lucru declanșează un cerc vicios: doze mai mari de insulină, creștere continuă în greutate, o incidență mai mare a bolilor cardiovasculare și alte complicații.

Un nou studiu realizat de Universitatea din Tel Aviv dezvăluie că un mic dejun bogat în amidon consumat devreme dimineața, combinat cu o mică cină ar putea înlocui injecțiile de insulină și alte medicamente pentru diabetici.

„Dieta tradițională diabetică specifică șase mese mici distribuite pe parcursul zilei. Dar cercetările noastre sugerează mutarea caloriilor amidonului la începutul zilei. Acest lucru produce un echilibru al glucozei și un control glicemic mai bun în rândul diabeticilor de tip 2 „, explică profesoara Daniela Jakubowicz de la Facultatea de Medicină TAU și Unitatea de Diabet a Centrului Medical Wolfson. „Credem că prin acest regim va fi posibil pentru diabetici reduce semnificativ sau chiar întrerupe injecțiile de insulină și majoritatea medicamentelor antidiabetice, realizând un control excelent al glucozei„.

CITEŞTE ŞI – rețete pentru diabetici și nu doar – topinambur sau napul porcesc

Conform noilor cercetări publicate în Diabetes Care săptămâna aceasta, metabolismul și ceasul nostru biologic sunt optimizate să mănânce dimineața și să postească în cursul serii și noaptea, când ar trebui să dormim. „Dar, dieta obișnuită recomandată diabetului de tip 2 constă în câteva mese mici distribuite uniform pe parcursul zilei, cum ar fi trei mese și trei gustări pe zi, inclusiv o gustare înainte de a merge la somn pentru a preveni scăderea nivelului de zahăr pe timpul nopții”, spune Jakubowicz.

„Dar dieta 6M, așa cum se numește, nu a fost eficientă pentru controlul zahărului, astfel că diabeticii au nevoie de medicamente și insulină suplimentar, iar injecțiile de insulină duc la creșterea în greutate, care crește și mai mult nivelul glicemiei”, adaugă Jakubowicz.

Cercetătorii au studiat 29 de participanți diagnosticați cu diabet de tip 2 și au comparat o nouă „dietă 3M”, mai în concordanță cu ceasul biologic, cu un grup de control asupra dietei tradiționale 6M. Dieta experimentală 3M include o masă care conține pâine, fructe și dulciuri servită devreme dimineața; un prânz substanțial; și o mică cină lipsită în special de amidon, dulciuri și fructe.

Grupul tradițional de dietă 6M nu a pierdut în greutate și nu a găsit nicio îmbunătățire a nivelului de zahăr, necesitând o creștere a dozelor de medicament și insulină, dar grupul de diete 3M nu numai că a pierdut în greutate, dar a avut și niveluri de zahăr îmbunătățit substanțial.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 18 ani a găsit cum să-și ajute tatăl bolnav de diabet …și nu doar pe el

„Necesitatea lor de medicamente pentru diabet, în special dozele de insulină, a scăzut substanțial. Unii au reușit chiar să înceteze complet utilizarea insulinei”, adaugă Jakubowicz. „În plus, dieta 3M a îmbunătățit starea generală. Aceasta sugerează că dieta 3M nu este doar mai eficientă în controlul diabetului. Poate preveni, de asemenea, multe alte complicații, cum ar fi bolile cardiovasculare, îmbătrânirea și cancerul, toate fiind reglementate de genele ceasului biologic.”

Pregătirea expresiei biologice a ceasului biologic în dieta 3M ar putea fi mecanismul care stă la baza succesului său, deoarece crește secreția de insulină și îmbunătățește eliberarea zahărului în mușchi, creând un metabolism echilibrat nocturn și diurn.

Cercetătorii studiază acum rolul anumitor proteine ​​în alimentele pentru micul dejun consumate de diabetici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.