Cel puțin 60 de membri ai serviciilor secrete au fost răniți în timpul protestelor – Mediatizarea dă falsa impresie că incidentul Floyd „se întâmplă negrilor în fiecare zi”

Cel puțin 60 de membri ai serviciilor secrete au fost răniți în timpul protestelor pentru George Floyd de la Washington

Peste 60 de ofițeri ai serviciilor secrete și agenți speciali, au raportat leziuni multiple în cele trei zile de confruntări violente, rezultate din proteste care solicită justiție pentru George Floyd în Washington, DC

Revoltele s-au revărsat din Parcul Lafayette și au continuat lângă Casa Albă, sâmbătă seara, până duminică dimineață.

Protestatarii din zonă ieșiseră în stradă începând de vineri pentru a condamna brutalitatea poliției.

Protestatarii au încercat în mod repetat să dărâme barierele de securitate și au vandalizat șase vehicule ale serviciului secret, a declarat agenția duminică.

Protestatarii au aruncat cărți, pietre, sticle, artificii și alte obiecte către ofițeri, iar unii membri ai serviciului secret au fost „atacați fizic direct, loviți cu picioarele, cu pumnii și stropiți cu lichide”, a adăugat declarația.

Cel puțin 11 angajați au fost tratați în spitale locale pentru leziuni non-letale.

„Nimeni nu a trecut prin gardul de la Casa Albă și niciun protestatar al serviciilor secrete nu a fost în pericol”, a mai spus agenția.

Președintele Trump a spus că „nu s-ar fi putut simți mai în siguranță” în interiorul Casei Albe, sâmbătă, în timp ce protestatarii agitați au încălcat proprietatea și au ars steagurile din apropiere.

Primarul DC, Muriel Bowser, a cerut protestatarilor să rămână pașnici și să nu atace forțele de ordine.

„Cu siguranță recunoaștem și empatizăm pentru oprobriul pe care îl simt oamenii după uciderea din Minneapolis săptămâna trecută. Uciderea lui George Floyd nu a fost prima. Oamenii exprimă indignare și nevoie de acțiune”, a spus el.

”De asemenea, recunoaștem că suntem mândri de orașul nostru și nu dorim ca acesta să fie distrus.”

„Serviciul secret respectă dreptul de adunare și rugăm oamenii să o facă pașnic pentru siguranța tuturor”, a declarat agenția.


CITEȘTE ȘI:  TRUMP – Cine se află cu adevărat în spatele protestelor violente din Minneapolis


Jason Riley: mediatizarea generală dă falsa impresie că incidentul Floyd „se întâmplă negrilor în fiecare zi”

Ofițerii forțelor de ordine, pe fondul protestelor pentru moartea lui George Floyd, susțin că „acoperirea generală a mass-media” a incidentelor acuzate de rasism care implică poliția denotă adevăratul „comportament al poliției” și „prin ce trec oamenii negri zilnic”.

„Ceea ce mă îngrijorează este faptul că mulți oameni de acolo care protestează fac asta pentru că sunt convinși că acest lucru se întâmplă negrilor în fiecare zi”, a spus Riley

„Nu cred că ceea ce am văzut este reprezentativ pentru comportamentul poliției sau ceva prin care trec oamenii negri zilnic.” Jason Riley la Fox News

Riley a mai spus la Fox News că ceea ce pare a fi o creștere a incidentelor acuzate de rasism care implică poliția se datorează de fapt „acoperirii mass-media generale, atunci când apar din cauza social media și așa mai departe – dar asta nu înseamnă că acest lucru se întâmplă des”.

„Aceste două lucruri nu ies în evidență în mare parte a acoperirii media”, a spus el, „și mi se pare foarte deranjant.

Din toate înregistrările pe care le avem, utilizarea forței de către poliție a scăzut semnificativ de la începutul anilor ’70, de aceea aceste evenimente deși apar mai rar, și totuși, pentru că atunci când se întâmplă primesc mai multă atenție, oamenii au impresia opusă”.


CITEȘTE ȘI: Minneapolis – Revolta sau rezistența? – rostul mass-media în modelarea opiniilor


Riley a avertizat că reprezentarea eronată a presei ar putea avea efecte devastatoare și, în consecință, ar putea să mai coste vieți nevinovate.

„Preocuparea mea este că va exista o retragere din partea poliției în unele dintre aceste comunități în urma unor evenimente de genul acesta”, a explicat el

…”și, prin urmare, aceste comunități nu vor mai primi serviciile poliției de care au atâta nevoie, și veți vedea și mai multe vieți negre pierdute ca urmare acestui fapt.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.